+905321382091
Sosyal Medya Hesaplarımız
2 kez görüntülendi
Granit Kumlamalı

Dünyanın bizim bulunduğumuz yüzeyinden oldukça derinde bulunan kayalar yüksek ısı nedeniyle fazla basınca maruz kalarak dışarıya doğru uzanabilmektedir. Yeryüzü yer altına göre daha soğuk olduğu için bu süreçte ani bir şok etkisiyle ısı kaybı yaşayan bu taş parçaları granite dönüşürler. Granitin doğal oluşum süreci böyledir. Fabrikalar bu sürecin gerçekleştiği alanları tespit eder ve buradan ham granit çıkarırlar. Belli başlı işlemlerin ardından granitkumlamalı hale getirilir yani işlenir.

İlk granit elde edildiğinde henüz işlenmiş granit halinde değildir. Elde edim sürecinin ardından gelen kesme, kumlama işlemleri oldukça dikkat gerektiren bir süreçtir.

Granit kumlamalı olarak elde edilirken tekrar yüksek ısıya maruz kalıp özünün bozulmaması için elmas içerikle kesim cihazları kullanılarak bir yandan da soğuk kalması sağlanır. Kesim sırasında oluşan sürtünmeden kaynaklı ısının önlenmesi için en sık kullanılan yöntem sulu kesim işlemidir. Su taşın sıcaklığının sabit kalmasında yardımcı bir etken maddedir.

Granit Kumlamalı Hale Getirilirken Kalınlığı Nasıl Ayarlanır?

Fabrikaların yeraltı madenlerinden elde etmiş olduğu ham granitin işlenmiş granit haline getirilirken kullanım amacına göre doğru kalınlık ve incelik ayarının yapılmış olması gerekir. İşleme sürecinde tek bir alet kullanılmaz. Kesim sırasında ihtiyaç duyulan kalınlığa göre farklı kesim makineleri mevcuttur. Bunlardan en uygun olanı seçilerek doğru boyutlarda kesim yapılması sağlanır.

İşlenmiş Granit Nasıl Estetik Hale Getirilir?

İşleme sürecinin ilk adımı olan kesim doğru bir biçimde tamamlanır. Bunun ardından granitin daha parlak ve hoş bir görünüme sahip olması için cila işlemine geçilir. Granitkumlamalı hale geldiğinde müşterilerin gözüne hitap etmeli ve stabil bir renge sahip olmalıdır. Cila işleminde çeşitli zımparalar kullanılır. Her bölgesi didik didik zımparalanarak parlatılır.

Zımparanın kullanılmadığı durumlarda ise “yakılmış granit” olarak adlandırılan bir diğer parlatma yöntemi ile estetik görünüm sağlanır. Bu ısı meydana getiren bir işlem olduğu için tıpkı elmasla kesim sürecinde olduğu gibi ortama su püskürten cihazlar ile çalışılır. Böylelikle meydana gelen yüksek ısı ve sıcaklık tolere edilerek işlenmiş granit taşları korunur.

Granit Kumlama Makineleri

Tüm bu bahsettiğimiz süreçler için profesyonel makineler gerekmektedir. Oldukça pahalı olan bu makinelerin kalitelilerini kullanmak işlem sonucunda elde ettiğiniz granit kumlamalı hale geldiğinde en iyisinin elinizde olmasını sağlar. Bu makineler belli başlı özelliklere göre birbirinden ayrılırlar.

Makinenin giriş genişliği ve yüksekliği ilk bakılan özelliğidir. Sonrasında motorun gücüne ve palet sayısına bakılır bunlar beklentilerinizi karşılayacak seviyedeyse kurutucu rezistans adı verilen sistem incelenir. Fan hava debisi değeri de sayısal olarak oldukça önemlidir. İşlenmiş granit alırken aldığınız firmanın kullandığı makineler hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Bu sayede sahip olacağınız ürünün hangi aşamalardan ne şekilde geçtiğini bilebilir ve kalitesi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Granit Kumlama Türleri Nelerdir
cevap

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Hemen Ara
Whatsapp İletişim