+905321382091
Sosyal Medya Hesaplarımız
3 kez görüntülendi
Cilalı Traverten

Traverten keşfi ve kullanımı çok eski yıllara dayanan bir yapı malzemesidir. Genel olarak süngere benzeyen bir biçimi vardır. İlk meydana gelişi esnasında içinde birçok gaz barındırır. Zaman içinde bu gazlar dışarı çıkarken traverten içinde gözenekler bırakır ve süngerimsi bir görüntü meydana gelir. Biz bugün cilalı traverten ile ilgili bilgilendirme yapacağız.

Hızlı İletişim
+90 532 138 20 91

Traverten bulunabilecek bölgeler genellikle sıcak suların bulunduğu kaynakların etrafı ya da mağaralardır diyebiliriz. Bazı kişiler travertenleri mermer sınıflandırmasına koymaktadır. Mermerden farkı ise süngerimsi bir yapıda olmasıdır. Granit gibi yapı malzemelerinin doğal oluşumu için çok uzun vade gerekse de traverten oluşumu daha kısadır ve daha kolay elde edilmektedir. Mermerlere oranla da daha kısa sürede oluşurlar.

Cilalı Traverten Nedir?

Aslında doğal olarak tek bir çeşit traverten söz konusudur. Ham olarak elde edildikten sonra geçirdiği işlemlere göre adı değişir. Bu işlemler genellikle yüzey uygulamalarıdır. Bu yüzey uygulamaları yapılmadan önce travertenler kesim sürecinden geçmelidir. Türk kesim ve Amerikan kesim olarak iki farlı traverten kesim yöntemi mevcuttur. Eğer traverten bloğu horizontal yani yatay biçimde kesime uğrarsa Amerikan kesim adını alır. Türk kesimi için bazı yerlerde su yolu kesimi adı da kullanılır. Eğer travertenin dayanıklılığı artırılmak istenirse süngerimsi yapısında bulunan boşluklar özel olarak üretilmiş dolgu malzemeleri ile doldurulur.

Cilalı traverten bu kesim işlemlerinin ardından traverten yüzeyine uygulanan yüzey fırçalama işleminin cilalama şeklinde yapılması sonucu üretilir. Oldukça talep gören bir traverten çeşidi olan cilalı traverten parlak ve pürüzsüz görüntüsü sayesinde oldukça estetik bir yapı malzemesidir. Cilalı ya da başka çeşit travertenlerin kullanım alanları aslında oldukça benzerdir. En büyük fark görüntüsüdür. En sık görülen kullanım alanları ise şunlardır

İç mekan kullanım alanları;

Dış mekan kullanım alanları;

  • Havuz kenarları
  • Yürüyüş yolları
  • Bahçe duvar kaplama
Cilalı Traverten Boyutları
  • Ebatsız Ölçüler :200-300 cm
  • Ebatlı Plaka: 30×30  , 40×40  , 30×60
  • Standart Kalınlıklar: 10-20-30 mm
Traverten Kenar Çeşitleri

Cilalı traverten seçenekleri arasında kenar türleri için de birçok çeşitli seçenek söz konusudur. Bu seçim şansı sizlere en uygun dekorasyonu yapmanız için olanak sağlar. Standar kesim travertenlerin kenarları düzdür. İsteğe göre pah kenar haline getirilir. Antik kenar da oldukça zengin bir görünüm katar. Rustik kenar da bir diğer traverten kenar işlemidir. Balık sırtı şeklinde de alternatifler bulunmaktadır. Önemli olan aldığınız travertenin sizin kullanacağınız bölgeye uyumlu olması ve estetik görünmesidir.

Ayrıca bir yere traverten döşemek istediğinizde tek bir çeşit traverten seçmek zorunda değilsiniz. Birden çok traverten türünü kombine ederek daha farklı ve havalı bir görüntü yakalayabilirsiniz. Estetik görünümü ve kolay elde edilişi sayesinde yapı sektörü için cilalı traverten harika bir malzeme alternatifi. Sizlere de projelerinizde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Hemen Ara
Whatsapp İletişim